Anonymous kalandjai

Szerinted ismered Anont?
Szeretnéd megismerni?

We are Anonymous..
We are Legion.
Expect us!

Anonymous arca

2008.04.26. 11:11 | Anonymous | 8 komment

Sokat ismételgetem, de tudom, hogy a fejetekbe kell verni: Anonymous nem személy. Anonymous nem csoport. Anonymous nem szekta. Anonymous egy ötlet. Egy mozgalom. Egy állapot. Egy hozzáállás.

Anonymous ismeretlen. Anonymous közismert. Állandóan ott van a szemed előtt, mégis láthatatlan. Ha az internetet levetítjük IRL(1)-re, akkor hasonlíthatjuk egy emberekkel tömött városra. Mész az utcán, ismeretlen emberek jönnek szembe. Egy részükkel kapcsolatba kerülsz, egy részükkel nem. Nem tudod kik ők. Egy átláthatatlan folyam.

Ők csak villanások. Nincs az arcukra írva mi jár a fejükben. Nem látod a mozgatórugóikat. Azonban online, még arcuk sincs. Elbújnak egy illékony szám (IP), és egy szabadon választott karakterlánc mögé. Az internet útjai összehozza őket, és anélkül hogy ismernék egymást, közösséggé kovácsolódnak.

Anonymous kegyetlen, érzéketlen, és végtelenül cinikus. Egyedül Anonymous őszinte. Anonymous az emberiség, gátlások nélkül.

Az internet komoly dolog (Internet is serious business) skandálja ironikusan. Az erejét az adja, hogy egy pillanatra se veszi komolyan az internetet. Tudja, hogy itt SEMMI sem valóság. Mindenki hazudik. Minden csak kép. Minden csak illúzió. Elég vastag a bőre ahhoz, hogy ne vegye fel az ellene intézett sértéseket. Elég ereje van ahhoz, hogy az letisztítson az internetről bárkit, aki ellene támad. Anont semmivel se kiakasztani, ellenben jól szórakozik azokon, akik mindenen kiakadnak. Akik komolyan veszik az internetet. Akik azt hiszik, hogy az internet valós.

Anonymous sose keveri össze az internetet, és az IRLt.

Anonymoust könnyű egységbe kovácsolni. Adsz neki egy szimpatikus célt, és addig nem nyugszik, amíg le nem győzi. Van aki azért, mert unatkozik, és a támadás leköti, poénból (For the Lulz!). Van, aki azért, mert a többi anon is ezt csinálja, csorda szellemből csatlakozik. Van, aki morális indokokat talál tetteire.

Anonymousnak nincs vezetője. Anonymous nem vezet. Anonymousnak célja van. Anonymous az internet! Anonymous csinálta az internetet, és az internet csinálta Anonymoust.

PS: Lurk moar!

(1):In real life - Az interneten kívüli való világ

Címkék: web internet illúzió valóság arca anonymous

A bejegyzés trackback címe:

https://wearelegion.blog.hu/api/trackback/id/tr96442838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asdf 2008.04.26. 19:00:52

most kurvaokosnak hiheted magad

ghjkl 2008.04.26. 19:48:28

FAILBLOG IS FAIL

Anonymvs · http://www.encyclopediadramatica.com/Anonymous 2008.04.28. 15:53:32

"Egy részükkel interaktálsz" - wtf???

"Bebújnak egy ... mögé" - max elbújnak

"Adsz neki egy szimpatikus célt, és addig nem nyugszik, amíg le nem győzi" - te le szoktad győzni a célokat? az szép...

"Anonymous csinálta az internetet, és az internet csinálta Anonymoust." - jó hogy nem: felcsinálta LOL

hát továbbra sem vagy egy: kosztolányi

akkor itt egy mém személyre szabva: neked

magyarul, vagy GTFO!

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.28. 16:25:24

Nem célom írói magasságokba emelkedni.

hjkl 2008.04.30. 00:11:24

"Nem célom írói magasságokba emelkedni."
Ennek a célnak a LEGYŐZÉSE amúgy sem fenyeget téged.

Bibircsók 2008.05.22. 14:26:38

asdf, ghjkl , hjkl és tsai:

Esetleg van építő jellegű kritikátok is? Ja, nem, nyilván azt a másik gatyátokban felejtettétek. :-)
süti beállítások módosítása