Anonymous kalandjai

Szerinted ismered Anont?
Szeretnéd megismerni?

We are Anonymous..
We are Legion.
Expect us!

A régi Anonymous

2008.04.28. 11:09 | Anonymous | Szólj hozzá!

Anonymous egyidős az internettel. Arctalanság szülte, és a korlátlan szabadság.

A régi anon alkotott mindent az interneten, ami vicces. Nincsenek morális gátlásai. Nem bán meg semmit. Nem felejt. Nincs benne semmi emberi. Teljesen szabad, és kegyetlen. Az egyetlen mozgatórugója a poén. (For the lulz).

Ő nem a barátod. Ha úgy tartja viccesnek, porrá gyalázza a weboldaladat. Életedet. Ő az, aki kiírja mindenhova, hogy Voldemort megölte... hopsz. Ő az, aki horogkeresztet rajzol egy gyerekjáték figuráival. Ő az aki viccesnek találja, hogy telirakja az epilepszia fórumot villogó képekkel.

Rasszista. Perverz. Szemétláda. Kiber-terrorista.

Ezeket mondják róla, pedig ezeknél semmi sincs távolabb az igazságtól. Anonymous felette van ezeknek az egyszerű megfogalmazásoknak. Ő nem azért rak tele egy oldalt Hitler képekkel, mert szeretné kifejezni a fehér hatalmat. Ő tudja, hogy egy ilyen akció bizonyára odacsábít egy csomó felháborodott moralistát, akik hőbörgésükkel kifogyhatatlan szórakozást nyújtanak majd neki.

Internet komoly dolog. Aki komolyan veszi, nem lehet Anonymous.

Anonymous az átlagjózsi aki baszakodik az interneten.

Ahogy Vén Fasz írta:
2003-ban kezdtem el látogatni a /b/-t, mikor véglegesen bannoltak a Something Awful fórumról. Egy jó hely volt a korábbi goonoknak, és bárki másnak, akik hülye moderátori megkötések nélkül szerették volna kiélni humoros hajlamaikat.

Még a legnagyobb jóindulattal is azt lehet mondani, hogy a board legfeljebb a habbo raid-ek idejéig volt bármilyen szinten is élvezhető. Az eredeti usebase ilyenkorra már alig volt nyomokban fellelhető. Ment, ki merre látott, legtöbben a /v/-be, néhányan másik boardra. A /b/ ekkora már egy napról-napra tovább pusztuló, megfogalmazhatatlan szörnyűség volt.

Első és legfontosabb: a /b/ nem egy közösség, egy entitás. Ezt szerintem senkinek se kell komolyabban ecsetelnem, az anonim imageboard ötlete japánból ered, a célja pedig szimplán az, hogy a beszari japánok netbetyárkodási igényeinek megfeleljen. A /b/ nem azért kezdte el baszogatni a szcientológiát, mert valamiféle keresztes hadjáratként tekintenének rá az Internetért és a társadalomért. A valódi ok ennél sokkal egyértelműbb - valami hülye elkezdte poénból, több százezer másik pedig pattant fel a bandwagon-re. Alapvetően egy szép gondolatnak tartom a szcientológia elleni támadásokat, de ahhoz, hogy bármilyen komoly ütőereje is legyen egy ilyen dolognak, egy valódi közösség kellene. Ez pedig csak a /b/, akik mindezt a "lulz"-ért teszik, valódi figyelem híján. Az egyetlen dolog, amit a valóságban elért ez az egész mozgalom, hogy teljesen megölt egy már egyébként is haldokló közösséget.

Címkék: lol régi anonymous jótudni oldfag

A bejegyzés trackback címe:

https://wearelegion.blog.hu/api/trackback/id/tr73445105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása