Anonymous kalandjai

Szerinted ismered Anont?
Szeretnéd megismerni?

We are Anonymous..
We are Legion.
Expect us!

Mi a probléma a Sea Orggal és miért ellenzik a kritikusok?

2008.05.28. 13:45 | Anonymous | Szólj hozzá!

A kritikusok úgy gondolják, hogy a Sea Org a tagjaira nézve a világ egyik legkártékonyabb szervezete. A szcientológia egyházi státusza ráadásul még nagyobb teret enged az amúgy is súlyos visszaéléseknek, ugyanis emiatt a rendvédelmi szervek tartózkodnak ezek kivizsgálásától.

Csak néhány dolgot sorolnék fel, ami felett a kritikusok nem tudnak napirendre térni: 

  • A Sea Org tagok nem vállalhatnak gyereket. Azok a nők, akik mégis teherbe esnek, választhatnak az abortusz és a Sea Org elhagyása között.  Gyakori, hogy ezek az emberek olyan rég óta tagjai a szervezetnek, hogy egyszerűen nincs hová menniük, a szcientológián kívül szakmai tapasztalat, pénz, nem-szcientológus barátok és bármilyen tulajdon híján – esélyük sincs az újrakezdésre.
  • Aki engedély nélkül távozik a Sea Orgból, azt az egyház elnyomó személlyé nyilvánítja. Akivel ez megtörténik, azt kiközösítik a szcientológián belüli barátai és ismerősei, sőt gyakran még a családja is. Nagyon nehéz engedélyt szerezni a Sea Org elhagyására, nem lehet csak úgy kilépni, és kisétálni az ajtón. A hivatalos kilépési procedúra akár 3 évig is eltarthat; ezalatt az illető nehéz fizikai munkát kell végezzen, miközben időnként az e-méterre kötve faggatják a bűneiről. L. Ron Hubbard szerint az emberek csak a saját bűneik és titkait miatt távoznak. Ezalatt az idő alatt a távozni kívánó illetőt elszeparálják a többi Sea Org tagtól, és a csoport többi tagja többnyire megvetéssel kezelik.
  • A Sea Org tagok szörnyű körülmények közt élnek. A még nem házas tagoknak semmi esetben sem jár külön szoba, ehelyett 3-12 főnek berendezett, meglehetősen szűkös helyiségekben szállásolják el őket. A tagok a megterhelő munka mellett általában nem alszanak eleget (van, amikor több napon át fenn vannak), és gyakran előfordul, hogy az étkezéseket is ki kell hagyniuk a napi termelési kvóták elérése érdekében.
  • A Sea Org tagok nem kapnak megfelelő orvosi ellátást. Általában nincs egészségbiztosításuk, nem vehetnek ki betegszabadságot és a Sea Org nem finanszírozza a gyógyszereiket. Ha egy ingyenes klinika nem látja el a beteget gyógyszerekkel, a Sea Org menedzsmentje nem fogja ebben támogatni a tagot. Számos esetben megtörtént, hogy aki nagyon beteg lett, vagy már meglévő betegséggel lépett be a szervezetbe, nem engedték hogy kezeltesse magát. A betegséget a beteg ember hibájaként kezelik; azt hiszik, hogy minden betegsége oka az, hogy az illető egy elnyomó személlyel áll kapcsolatban; továbbá azt is hiszik, hogy az egyén el tudja dönteni, hogy nem lesz beteg. Tehát ha valaki megbetegszik az bizonyára valami rosszul csinált, és nem „kezelte” a helyzetet. 
  • Mivel a szcientológia sok országban egyházként van bejegyezve, a munkajogi törvények nem vonatkoznak a Sea Orgra. A tagoknak semmiféle védelmük nincs a kizsákmányolás és a kihasználás ellen. Sokan dolgoznak napi 17-20 órát a teljesítési kényszer és a felettesek által a dolgozóra gyakorolt nyomás miatt. Aki panaszkodik, azt „etikátlannak” és „más pecsenyét sütögetőnek” tartják, aki „nincs velünk a fedélzeten”. Kiskorúak ezrei dolgoznak a Sea Orgban, ugyanilyen körülmények között.
  • A Sea Org tagoknak hetente legfeljebb néhány óra szabadidő jut, ez alatt az idő alatt se mehetnek túl messze a létesítménytől, ahol laknak és dolgoznak. Ha a menedzsment úgy dönt, hogy nem dolgoztak elég keményen, szentestére, szilveszterre, születésnapra, nemzeti ünnepekre sem kapnak kimenőt.
  • Mivel csak házaspárok kaphatnak külön szobát, sok gyerek, aki a Sea Orghoz csatlakozik már nagyon fiatalon megházasodik – 15-16 éves korukban – csak hogy saját szobát kaphasson. 
  • A Sea Org tagoknak nincs saját telefonszámuk (hacsak nem engedélyeznek nekik egy saját mobiltelefont – csak a vezetőknek lehet többnyire), nem nézhetnek TV-t, nem lehet internet hozzáféréssel rendelkező számítógépük és csak ritkán nézhetnek – természetesen előre engedélyezett – filmeket.
  • A házastársak és a családtagok csak nagyon ritkán találkoznak. A Sea Org menedzsmentje fenntartja a jogot, hogy a családtagokat különböző országokba szállíthassa dolgozni, a házastárs beleegyezése nélkül. A férjeket elküldhetik a feleségeiktől, anyákat a gyermekeiktől, etc. Ha a család panaszkodik, a családtagokat megbüntetik. 
  • Olyan családoknál, ahol csak a család egyes tagjai Sea Org tagok, a kint lévő családtagok még ritkábban láthatják a bent lévőket. A szülők általában nem hívhatják fel közvetlenül a Sea Org tag gyermeküket, csak a szervezet központi számán keresztül.
  • A leveleket, amiket a Sea Org tagok írnak a kint lévő hozzátartozóiknak, vagy kapnak kívülről felbontják és cenzúrázzák, kiszűrik az esetleges „entheta” (a szcientológiára nézve rossz hír) tartalmakat, mielőtt továbbadnák a címzettnek. Aki levélben panaszkodik, hogy szomorú, azt megfegyelmezik és a levelet nem kézbesítik. Ha egy családtag kezd aggodalmaskodni a Sea Orgban jelen lévő körülmények miatt, a Sea Org biztonsági személyzete nyomást gyakorol a címzettre, hogy „kezelje” a küldőt. Ezt általában egy lehallgatott telefonhívással teszi, amiben lelkendezik, hogy mennyire jól érzi magát, és minden milyen jó a Sea Orgban. 
  • Ha egy Sea Org tag súlyos kihágást követ el, az RPF-re küldik (Rehabilitation Project Force), ami egyfajta „átnevelő tábor” a „rossz” Sea Org tagok számára. Az RPF-ben résztvevők csak olyan ételt ehetnek, amit más Sea Org tagok meghagytak, nem beszélhetnek más Sea Org tagokkal, csak ha ők szólnak hozzájuk, nem sétálhatnak (futniuk kell mindenhová), nem mehetnek szabadságra, még a SO tagok bérénél is kevesebbet kapnak és egész nap nehéz fizikai munkát kell végezniük a napi pár óra szcientológia tanulás és gyónások mellett. Akár 10 évig is RPF-en tarthatnak egy SO tagot.
  • A tagok óriási lelki nyomás alatt állnak. Elvárják tőlük, hogy olyan keményen dolgozzanak, ahogy bírnak, zokszó nélkül, feláldozva alvást, kimenőt, ételt és családot. Az elvárások gyakran messze meghaladják az „emberileg lehetséges” kategóriát, mégis folyamatosan kritizálják és leértékelik őket, ha nem tudnak ezeknek megfelelni akkor is, ha tényleg minden tőlük telhetőt megtettek. Sok, már kilépett Sea Org tag ezt tartja a legelkeserítőbb tényezőnek. Csak dolgoznak, dolgoznak és dolgoznak, a lelküket kiteszik, a főnök mégis mindig azt mondja, hogy nem elég jó, amit csinálnak. A főnökeik természetesen hasonló nyomás alatt állnak az ő főnökeiktől, azok pedig az övéiktől, és még folytathatnám.

 

Miért is tűrné el bárki ezeket a körülményeket? 

A Sea Org tagok túlnyomó többsége vagy a szcientológiában nőtt fel vagy már sok-sok éve az egyház tagja. Valóban hisznek abban, hogy csak ők menthetik neg a bolygót a végromlástól. Sokan azért viselik el a körülményeket, mert azt mondták nekik, hogy ez az egyetlen módja annak, hogy segítsenek az emberiségen, és ők őszintén hisznek is ebben. Valószínűleg érzik azt, hogy nagyon nehéz körülményeket viselnek el, de a menedzsment azt sulykolja beléjük, hogy a Föld bajban van, és az emberiség javát szolgálják ezeknek a körülményeknek az elviselésével. Mivel bárki, aki panaszkodik, büntetést kap, senki se mer kifelé elégedetlenséget mutatni, inkább magába fojtja. Bárki lehet boldogtalan a SO-ban, de ha körülnéz és csak elégedett embereket lát, akik teszik a dolgukat, azt fogja gondolni, hogy nyilván vele van valami baj, ha azon tűnödik, hogy el kellene menni.

A menedzsment a szcientológián kívüli világot valami nyomorúságos, ördögi helyként festi le a Sea Org tagok számára, amit elárasztottak a drogok, a szex és a szenvedés. Azt mondják nekik, hogy nem bízhatnak a „való világ” törvényekben; csak a szcientológia törvényei lehetnek jók és igazságosak, míg a világi törvények korruptak és megbízhatatlanok. A Sea Org tagok ugyan nem boldogok, de folyamatosan azt hallják, hogy kint sokkal rosszabb a helyzet. Aki kilép, azt a többieknek a továbbiakban bűnözőként, gyávaként és árulóként festik le.

Mivel döntő többségük nem állnak kapcsolatban a való világgal, nincs lehetőségük olyanokkal találkozni, akik konstruktív és boldog életet élnek az egyházon kívül. Azt ismételgetik nekik, hogy akik a Sea Orgon kívül vannak, azok nem elég elkötelezettek.

Ha összeadjuk a fentieket az alvás- és ételhiánnyal és a gondolkodásra fordítható idő hiányával, talán érthetőbbé válik, hogy miért hajlandó ilyen sok ember elviselni ENNYIRE durva bánásmódot.

 
Miért nem tesznek a hivatalos szervek semmit ezügyben?

Nagyon jó kérdés. Miért nem kérdezed meg a képviselődet?

Innen, köszönjük a fordítást. Itt pedig az Eredeti. Terjeszd!

Címkék: szcientológia propaganda anonymous jótudni

A bejegyzés trackback címe:

https://wearelegion.blog.hu/api/trackback/id/tr76491705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása