Anonymous kalandjai

Szerinted ismered Anont?
Szeretnéd megismerni?

We are Anonymous..
We are Legion.
Expect us!

Kedves Szcientológus!

2008.04.30. 13:43 | Anonymous | 1 komment

Kedves Szcientológus!

Némileg szokatlan kommunikáció ez most, amit kapsz. Kérlek, olvasd el figyelmesen - a bolygó jövője múlhat rajta, hogy mi történik az elkövetkezendő hónapokban.

0. BEVEZETÉS

Mielőtt belevágnánk a lényegbe, hadd tegyek fel pár kérdést:

- összerezzensz-e, ha szerda este vagy csütörtök délelőtt megcsörren a telefonod?
- úgy érzed, az Alapok megvásárlására túlságosan nagy hangsúly került, a nyilvánvaló   fontosságon felül?
- vannak-e egyet nem értéseid bizonyos közelmúltbeli változásokkal az egyházban?
- úgy érzed, sokszor már erősen a pénzmotiváltság érződik ki bizonyos akciókból az egyházon   belül?
- vannak-e olyan kérdések, amelyekre valahogy nem kaptál megnyugtató választ; pár példa:
    a. hány szcientológus van a bolygón valójában, mik a pontos statisztikák
    b. miért kell több helyre is adományozni nagy összegeket
    c. miért élnek a munkatársak rossz körülmények között (a sok adomány dacára)
    d. az ideális org projekt tényleges eredményei
    e. mi a helyzet a Super Power épülettel, miért épül 10 éve, miért nincs kész
    f. hogy áll a bolygó Clearré tétele
    g. miért nincs nagyobb visszhangja az országos médiákban a nagy társadalomjobbító            eredményeinknek
    h. miért lesz egy OT-ból kinyilvánított, deklarált SP (elnyomó személy)
    i. miért csak szinte David Miscavige szerepel a legutóbbi rendezvényeken

1. MIÉRT ÍRTAM/ÍRTUK EZT A LEVELET

Úgy érzem, hogy szcientológusként jogod van tudni ezekre a kérdésekre a válaszokat - sőt, ami még ennél is fontosabb, nagyon  fontos számomra a személyes integritásod.

LRH ezt írja erről:

"SZÁMODRA AZ IGAZ, amit magad figyeltél meg; és ha ezt elveszíted, mindent elvesztettél.

...

A Dianetikában és a Szcientológiában semmi sem igaz számodra, hacsak te meg nem figyelted,
és úgy igaz, ahogy te figyelted meg. Ez minden."

Nagyon fontosnak tartom a szóhasználatot az első mondat végén: "mindent elvesztettél". Nem véletlen a szóhasználat.

Ezért tartom fontosnak, hogy NE ALKUDJ MEG A SZEMÉLYES INTEGRITÁSODDAL! Ha látsz olyan dolgot az egyházon belül, ami számodra nem igaz, akkor az nem igaz és NINCS ÚGY JÓL!

Abban szeretnék Neked segíteni, hogy megértsd a most kialakult helyzetet az egyházon belül, és amennyire lehet, egy teljes képet kapj a valódi állapotokról.

2. KIK VAGYUNK MI

Olyan Sea Org tagok és org munkatársak vagyunk, akik a szívükön viselik a szcientológia egészének sorsát és jövőjét. Úgy érezzük, hogy mi végső soron L. Ron Hubbardnak tartozunk elszámolással - valamint nekted, szcientológusoknak, akikből az egyház áll és akiknek biztosítja L. Ron Hubbard technológiáját az élet és az állapotok jobbítására.

Úgy véljük, az egyház jelenleg nem jó irányba megy és egyre nehezebbé válik a Hídon való haladás, mind anyagi, mind minden más szempontból. És ezt sajnos a statisztikák is igazolják.

Ez nyilván elnyomó általánosságként hangzik - levél többi részében igen részletesen és tényszerűen be fogjuk mutatni a jelenlegi helyzetet és bepillantást nyerhettek a felső vezetés terveibe is.

Szerveződésünk természetesen titkos, hiszen az egyház jelenlegi vezetősége nem nézi jó szemmel az ilyen jellegű törekvéseket, mint amilyen a mienk.

Felmerülhet a kérdés, hogy vajon OT és egyéb ilyen jellegű bizalmas adatok lesznek-e ebben a levélben.

Nem lesznek - a levél semmiféle OT-adatot, vagy más, az OT-esetre vonatkozó bizalmas adatot nem tartalmaz. Csak a harmadik dinamikánkról, a Szcientológia Egyházról fog szólni.

3. MIT SZERETNÉNK MONDANI

A szcientológia mostani helyzetét szeretnénk bemutatni, számokban és tényekben kifejezve, valamint minden olyan adatot, amelyet úgy érzünk, hogy fontos tudnod ahhoz, hogy tisztán láss és megértsd a mi törekvéseinket. Az adatok a Sea Org nemzetközi adatdossziéiből származnak, illetve a nem statisztikai jellegű adatok pedig közvetlen, Sea Org tag szemtanúk jelentéséből.

Nézzük pontról pontra, témák szerint ezeket az adatokat.

A. A SZCIENTOLÓGUSOK SZÁMA

A hivatalos rendezvényeken 8-10 millió körüli számadat szokott elhangzani.

A valóság sajnos ennél sokkal rosszabb. 2008. márciusában az egész bolygón összesen 200.000 ember volt, aki elvégezte legalább a Tanulói Kalapot vagy a Méregtelenítő Programot (tehát rálépett a Hídra). Ebben a számban benne van az összes Clear és OT is! A 200.000 leosztása a következő:
- 40.000 a rossz cím, aki eltűnt és nem tudunk róla semmit
- 40.000 aktív ember, aki rendszeresen szolgáltatásra jár, rendezvényeken részt vesz stb.
- 80.000 ember, aki inaktív, nem nagyon jár szolgáltatásra, már csak PR-ből vagy a család     miatt szcientológus, de valójában nemigen halad a Hídon és istenigazából nem nevezhető szcientológusnak
- 40.000 ember, aki már nem szcientológus (ebben benne vannak az elnyomó személyek is)

Egyéb statisztikai adatok:

- 2.000.000 ember van a Földön, aki 1950 óta legalább 1 db szcientológia v. dianetika könyvet vett
- nemzetközi "testek az üzletben" (ez azok száma, akik egy adott héten megfordulnak személyesen egy orgban - az új emberek és az előadásra járók is, összesítve a világ valamennyi szolgáltató szervezetére): kb. 16.000 - 18.000 / hét
- hányan látnak egy adott nemzetközi szcientológia rendezvényt, az összes helyi videolejátszást is beleértve: kb. 20.000 - 30.000 az átlag, és kb. 40.000 volt a legmagasabb érték

Magyar adatok:

- kb. 6000 ember lépett fel a Hídra, ebből kb. 1500-2000 az, akit igazán szcientológusnak lehet nevezni. Erről árulkodik az APEH 1% felajánlások száma is:

2002:  840 fő
2003:  833 fő
2004: 1034 fő
2005:  880 fő
2006: 1263 fő (A 2007-es adat még nem jelent meg.)

B. HOGY ÁLL A SUPER POWER PROJEKT, MINT A BOLYGÓ CLEAR-RÉ TÉTELÉNEK LEGFŐBB ESZKÖZE

Adatok: a Super Power eljárások szolgáltatásához el kell készülnie az épületnek. De hogy áll?

Nézzük: 1998. novemberében indult meg az építkezés, eredetileg 24 millió dolláros költségvetéssel, ami 2000-re 45 millió dollárra, 2007-re pedig kb. 100 millió dollárra nőtt (ugyanis az RTC és David Miscavige egy teljes épületszárnyat fog kapni benne, a létező legmodernebb biztonsági és kényelmi felszerelésekkel, és emiatt részben át kellett tervezni a belső tér elosztást). 2007 év végére azonban már több mint 142 millió dollár gyűlt össze. A projectet azonban nem állították meg és az építkezés is lassan halad.

Ennek az az oka, hogy az utóbbi időben rengeteg támadás érte az egyházat (erről még lesz szó), és amíg nincs kész az épület, addig lehet adományokat gyűjteni - ebből pótolják ki az OSA költségeket.

Az egyházon belül 2008. közepe a hivatalos befejezési határidő, de egyáltalán nem úgy néz ki, hogy meglesz.

C. CSERE NÉLKÜLI ADOMÁNYGYŰJTÉSEK

1984 előtt gyakorlatilag semmiféle adománygyűjtés nem folyt az egyház, csak és kizárólag a szolgáltatásokért kellett fizetni. LRH 1984-ban már szinte csak a felsőbb OT-szinteket kutatta, a mindennapi ügyeket már David Miscavige elnökletével az egyház vezetősége intézte.

1984-ben alakult az IAS, a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége és ezzel egyidőben elindult a nagymértékű adománygyűjtés. 1998-ban elindult a Super Power project és 2002-ben az ideális org project.

Ezzel csak az a probléma, hogy NINCS OLYAN LRH IRÁNYELV, amely ezt megengedné vagy előírná. LRH soha nem volt híve annak, hogy felboruljon a csere az egyház és tagjai között és az ő idejében szinte kizárólag a szolgáltatásra fizetett díjakból élt az egyház (úgy, hogy nem is volt adómentes, mint most!).

LRH sehol nem írt az IAS-ról, sem arról, hogy a Super Power épületet adományokból kell felépíteni. Sőt az ideális orgról szóló LRH irányelvekben sem írt arról, hogy ezt adományokból kellene létrehozni.

A közvetlen adományok intézménye (amiért cserébe nem kell szolgáltatást nyújtani) David Miscavige találmánya az irányelvek és a technológia be nem tartása miatti problémák megoldására. Ez egy irányelvellenes megoldás.

D. A NEMZETKÖZI VEZETÉS JELENLEGI HELYZETE

2005-ben David Miscavige testületileg SP-vé deklarálta a nemzetközi vezetőség kb. 80 legfelső vezetőjét a "terjeszkedés hiánya miatt" és a Nemzetközi Bázis egyik nagy termébe záratta őket, hogy biztonsági okokból ott csinálják az elnyomó személyek A-E lépéseit. Szigorú őrizet alatt vannak azóta.

David Miscavige elvileg az RTC vezetője, csak felügyeleti jogköre van. Gyakorlatilag azonban hatáskörét túllépve, az RTC-re vonatkozó LRH irányelvek megsértésével teljhatalmat gyakorol.

A szcientológia nemzetközi vezetői is ott vannak, SP-ként haladva a lépésekein. Ennek része az is, hogy háromszor végigtanulják az összes alapkönyvet és előadást.

Köztük vannak a rendezvényekről ismerős arcok is:
Heber Jentzsch: a Nemzetközi Szcientológia Egyház elnöke
Guillaume Lesevre: ED Int (nemzetközi ügyvezető igazgató)
Ray Mithoff: Snr C/S Int (nemzetközi rangidős esetfelügyelő)
Norman F. Starkey: LRH hagyatékának felelőse

Az összes, azóta az ő nevükben kiadott utasítás valójában David Miscavige utasítása, csak a látszat fenntartása érdekében van az ő nevük aláírva.

A rendezvényeken időnként egyik-másik vezető megjelenik, de utána megy is vissza őrizet alá.

Aki még ismerős lehet - Mike Rinder, a nemzetközi OSA vezetője. Nos, ő 2007. nyarán, a BBC-vel történt összekülönbözés után megszökött, ugyanis David Miscavige minden tisztségétől megfosztotta és RPF-re küldte. Ezt igazságtalannak érezte és inkább elmenekült, vállalva a következményeket.

David Miscavige jelenleg felhatalmazás nélkül, számos irányelvet megsértve vezeti az egyházat.

Ő maga 1992 óta nem volt ülésben és tanfolyamteremben tanulni sem. Az OT VII közepén van megakadva, valamint IV-es osztályú auditor, de a gyakornokságot nem csinálta meg.

Erős dohányos (füstszűrű nélküli Camelt szív), továbbá az utóbbi időben alkoholproblémákkal is küszködik - az RTC-ból az az információ jutott ki, hogy átlagban napi fél üveg Macallan 12-es típusú skót whiskey-t fogyaszt.

Ezenkívül rendkívüli luxusban él: kb. 750.000 dollárt kap pénzben és egyéb juttatások formájában évente (kb. 135 millió forint), továbbá 6 autó áll a rendelkezésére, íme: egy Mazda Maita, egy Mazda RX8, egy Acura RL (sportkocsik), fullextrás, golyóálló GMC kisteherautó, egy Range Rover és fullextrás BMV X5-ös.

Nemrég fejeződött be az RTC épület és az ő házának renovációja: ez 70 millió dollárba került. A mellette lévő LRH épületre 30 millió dollárt költöttek ezzel egyidőben.

Több Sea Org tagot is testileg bántalmazott, erre szemtanúink is vannak, számos Sea Org veterán ezért távozott az egyházból is, pld. Mike Rinder, Jefferson Hawkins (30 évig volt Sea Org tag, ő volt a legfelső marketing terminál), Marc Headley (a Golden Era Productions vezető producere), John Peeler (a nemzetközi bázis etikatisztje) és még sokan mások.

E. ÚJ E-MÉTER, ÚJ AKADÉMIA

Mark VIII Ultra a neve. 2004-ben már legyártottak belőle 20.000-et, Az az egyik újdonsága, hogy interneten keresztül is frissíthető a szoftvere, így nem kell kalibráltatni 2 évente.
Számos már újdonsága is van, és az új akadémiával együtt fog megjelenni, valószínűleg már idén.

Az új Akadémia újrakiadott, újra megvásárolandó anyagokat fog jelenti és hasonlóan a Technológia aranykorához, aki nem végzi el újra, el lesz törölve a bizonyítványa.

Továbbá előfeltétele lesz a teljes könyv- és előadás tanfolyam.

Ezzel méginkább ellehetetlenül a ko-auditálás és egyre kevesebb területi auditor lesz. David Miscavige-nek ez valamiért feltett szándéka, a 1990-es években személyesen állított le több olyan PR- és marketingprogramot, amely népszerűsítette volna a ko-auditálást a szcientológusok körében.

F. AZ IDEÁLIS ORGOKRÓL

Ezekről szinte lehetetlen az egyházon belül is valós statokat szerezni, de pár nyugtalanító jelentéshez hozzáfértünk:

- A Buffalo Org regisztrátorai az autójukból telefonálnak, mert az org nem tudja fizetni a   fűtésszámlát és az autóban legalább meleg van.

- A San Francisco org munkatársai kb. egy hónap alatt léptek be, így majdnem mindenkinek egyszerre fog lejárni a közeljövőben az 5 éves szerződése. A kulcsemberek zöme egyelőre nem tervezi a hosszabbítást.

Bár kétségtelen a pozitív hatása, az egészet inkább ingatlanbefektetésként kezeli David Miscavige, mintsem a bolygó megmentésére irányuló projektként. Ezért is tartott 2 évig az budapesti ideális org terveinek elfogadása.

G. TÖRVÉNYSÉRTÉSEK

Miscavige rossz, irányelvellenes vezetése és az elhibázott pénzügyi rendszer miatt a kontinentális és helyi menedzsmentben dolgozó Sea Org tagok igen rossz körülmények között élnek annak ellenére, hogy szívvel-lélekkel, szinte mindenről lemondva dolgoznak a szcientológia terjeszkedéséért.

A magyarországi OTL-ben például a munkatársak 90-95%-a jogilag önkéntesként dolgozik hetente 1000-2000 forintért, se betegségbiztosítása, se nyugdíjbiztosítása sincs. A konyha nem felel meg a minimális közegészségügyi előírásoknak sem, a Sea Org szállásokon kb. 2-4 négyzetméter jut egy főre  (pld. 15 ember lakik egy 40 négyzetméteres lakásban, 3 emeletes ágyakon).

Külföldön se sokkal jobb a helyzet, a csúcson is (Goldban, Flagben) 30-50 dollár a heti átlagkereset. A Sea Org tagok átlag órabére megegyezik a kínai gyárakban robotoló "rabszolgákéval".

Hogy hová megy a pénz? David Miscavige luxusára, ingatlanbefektetésekre és jogi költségekre.

H. AZ ALAPOK

Az Alapok felülvizsgálatának személy szerint nagyon örülünk. Annak már kevésbé, hogy Miscavige semmiféle felelősségvállallást nem mutatott azért, hogy az ő vezetése alatt 1988-ban (LRH ekkorra már elhagyta a testét) volt egy hasonló felülvizsgálat és újrakiadás, ahol valahogy elsiklott ezen, most megtalált hibák felett és ennek az újrakiadásnak (ami már a második) teljes költségét a szcientológusokra hárította.

Azzal sem értünk egyet, hogy az Alapok túlzott fontosságot kaptak, és a standard funkcióik ellátása helyett Alapokat adnak el a munkatársak, ami a termelés és a terjeszkedés rovására ment.

I. TÁMADÁSOK

David Miscavige és az általa irányított OSA folyamatosan megsérti LRH azon irányelvét, amelyet ő első irányelvnek nevez nem véletlenül: "Tartsunk fenn barátságos viszonyt a környezetünkkel!"

2008. január 14-én kikerült az Internetre Tom Cruise beszéde, amit a 2004-es IAS eventen mondott. Az OSA szerzői jogokra hivatkozva le akarta vetetni az összes olyan internetes oldalról, aki megjelentette. Ez kiváltotta egy internetes csoport, az Anonymous haragját, akik az egyház kritikusaival összefogva azóta rendszeres tiltakozásokat szerveznek a szcientológia szervezetek előtt az egyház szerintük káros gyakorlatai ellen.

Természetese nincs mindenben igazuk, de a tiltakozásuk szinte kizárólag a Miscavige-féle irányvonal elítélendő gyakorlatai ellen szólnak:

a. a kapcsolatmegszakítás LRH szerint egy öndeterminált akció, amiből mostanra egy kényszerített szakítás lett - tehát vagy megszakítod a kapcsolat az "SP-vel" vagy te is SP leszel.

b. Az OSA magándetektíveket bérel fel súlyos pénzekért az egyház kritikusai elleni támadásokra és követik a kulcsembereket.

c. A belső kritika el van fojtva és költséges biztonsági ellenőrzésekkel van büntetve.

d. A Sea Orgon belül az RPF (egy büntető/rehabilitációs egység) az eredeti LRH szándéktól eltérően egy több éves, az alapvető emberi jogokat súlyosan sértő és korlátozó intézménnyé vált.

Ráadásul a rajta elkövetett out-tech-nek köszönhetően Jason Beghe OT V, V-ös osztályú auditor, aki ismert TV-színész az USA-ban az egyházból is kilépett és nyíltan támadja az egyházat.

4. ÖSSZEFOGLALÁS

David Miscavige vezetése alatt (kiszámoltuk!), 1982 óta kb. 35,000, addig aktív ember hagyta el az egyházunkat. Sajnos egyáltalán nincs terjeszkedés, a rendezvényeken bemutatott statisztikák manipuláltak és hamisak.

Ha minden megy tovább, az egyház nemzetközileg össze fog omlani pár éven belül.

Az egyetlen kiút egy új, ellenőrizhető vezetőség, amely visszatér LRH irányelveihez és eltörli Miscavige önkényességeit és mókus irányelveit és utasításait.

Mi ezen dolgozunk a Sea Orgon belül és a munkatársak soraiban, de szükség van arra is, hogy az egyház tagjaként megköveteld, hogy tudhass a mostani tényszerű állapotról és ne érts egyet a mostani állapotokkal.

Nemsokára ismét jelentkezünk.


Szeretettel,

az Ideális Szcientológia csapat

Címkék: szcientológia propaganda anonymous chanology

A bejegyzés trackback címe:

https://wearelegion.blog.hu/api/trackback/id/tr2448606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabo Timea 2008.12.11. 06:50:51

Ezen akcioknak szivol orulok.
Egyet ertek az akcioval.
Az egyhaznak ebben a formaban meg kell szunnie.

Nem tudom, hogyan kerulhetnek valahogy kapcsolatba ezekkel az eljott sea org tagokkal es org munkatarsakkal, csakhogy tudjam kik is ok.

Mert en is az voltam...
Termeszetesen a nevem alnev... az osa kiszamithatatlansaga miatt nem vallalom a sajat nevem...
Mindossze ovatossagbol csaladom es sajat testi-lelki epsegemert...
süti beállítások módosítása