Anonymous kalandjai

Szerinted ismered Anont?
Szeretnéd megismerni?

We are Anonymous..
We are Legion.
Expect us!

Azért másnak is feltünt

2008.05.10. 12:01 | Anonymous | 4 komment

    Egyes "vallási" mozgalmak elmélete és gyakorlata továbbra is azt mutatja, hogy a vallási külsőséget csupán az előnyszerzés érdekében alkalmazzák, leplezve demokrácia- és jogellenes törekvéseiket. Közülük néhány nem több vallási köntösbe bújtatott, profitorientált, multinacionális vállalkozásnál. Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amelyek elfogadják a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerülik a konfrontációt, jogsértő tevékenységeiket jól leplezik. Folyamatosan keresik a kapcsolatfelvétel lehetőségét gazdasági társaságokkal, alapítványokkal, civil szervezetekkel, az állami tenderek rendszeres pályázói.

    Egyes mozgalmak céljaik és érdekeik feltétel és kritika nélküli szolgálatát követelik meg tagjaiktól, amit szigorúan ellenőriznek. Általános elvárás, hogy környezetüket és egymást folyamatosan kontrollálják. A velük kapcsolatba kerülő személyeknél erős érzelmi és anyagi függőségi helyzetet igyekeznek kialakítani, ami a családi élet szétzilálásával is járhat.

    Bár Magyarországon az egyházak adómentességet élveznek, egyes "vallási mozgalmak" szolgáltatásai alapvetően nem karitatív jellegűek, sőt, az általuk kínált különféle tanfolyamok, szolgáltatások rendkívül költségesek. A bevételeket a hívők "önkéntes adományaiként" jelenítik meg.

    Tevékenységük korlátozása csakis az állami szervek és társadalmi szervezetek hatékony együttműködésével, valamint a nyilvánosság felvilágosításával képzelhető el.


Találós kérdés: Honnan idéztem?

Címkék: háború szcientológia anonymous chanology jótudni

A bejegyzés trackback címe:

https://wearelegion.blog.hu/api/trackback/id/tr24448454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bibircsók 2008.05.13. 22:38:08

Onnan biza, NBH évkönyv 2006 - Szélsőséges csoportok, szervezetek

www.nbh.hu/evk2006/06-0045.htm

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.05.14. 03:36:18

Örülök neki, hogy ők is éberek. Nem tudom miben tudnánk együttműködni velük, talán nincs is szükségük a segítségünkre. Elvégre a mi feladatunk a figyelemfelkeltés, nem pedig a megfigyelés.

Apropó valami buzi megint összeszemetelte a fórumomat. Kezdek pipa lenni.

Halom 2008.05.26. 00:34:22

Csak nem abból az évkönyvből, ami pár évvel korábban a Greenpeace-t mint szélsőbalos szervezetet szerepeltette, és nagyon veszélyesnek tartotta az ilyen globkrit csoportokat, hiszen ugyan teljesen erőszakmentesek, de ki tudja, mikor változik ez meg? I mean, c'mon... Ha valahol sok ostobaságot írnak, és te ilyen forrásra hivatkozol, azzal nem pont a hitelességedet növeled... Amúgy azt hiszem, évek óta szerepelnek egyébként, de nem biztos, én csak a civileket szoktam a poén kedvéért lecsekkolni.
(Mondjuk soha nem értettem, hogy az NBH hogy képes néha ekkora kreténségeket összehozni, de gondolom/remélem az aktív állomány pengébb, mint aki a könyvet írja...)
süti beállítások módosítása