Anonymous kalandjai

Szerinted ismered Anont?
Szeretnéd megismerni?

We are Anonymous..
We are Legion.
Expect us!

Paranoia 101 kezdőknek.

2008.05.14. 10:29 | Anonymous | 1 komment

Ezek is eléggé triviális dolgok, de azért le kell írni őket, nehogy hibázz.

Bárki lehet Anonymous.

Mennyiből áll beregisztrálni a iamthetrueanonymoushungary[hernyo]gmail.com-t? Semennyiből. Ki regisztrálja be? Bárki. Hogy deríthetjük fel legjobban, a szci ellenségeit? Közzéteszünk egy hangzatos felhívást, amivel látszólag a szcinek ártunk, és várakozunk a támogató e-mailokra. Egy e-mail pedig többet elárul rólad, mint képzelnéd. Főképp, ha a fő e-mail címedről küldesz levelet, Outlookkal. Borzalmasan triviális hiba, mégis sokan elkövethetik.

Akkor hogyan?

Regisztrálj egy bármilyen e-mail címet, amit csak, és csakis erre a célra használsz, hogy a szci ellen mozgolódj. Ne használj levelezőklienst!

Figyelni kell, hogy a cím sehogy se legyen összeköthető bármilyen más nickeddel, ami elvezethetne a valós identitásodhoz.

Ugyanez igaz a nickedre is. Lehetőleg olyat válassz, amit szintén nem lehet visszakövetni hozzád. Nem használod egyéb fórumon, és legfőképp nem szerepel a iwiw adatlapodon. Ha félre tudod tenni az egodat, használj random nickeket. Bár nem fogják tudni, hogy mikor írtál TE, de így el is kerülöd, hogy bemérjenek.

Doing it wrong (esettanulmány)

Van ez a szcidiotizmus támogató blog, a Szcientológiai hírek. Ránézel: semmi könnyű azonosíthatóság, semmi e-mail cím. Azonban van egy nick: gtoma.

Nézzük meg iwiben, hátha. És igen, máris van egy nevünk, fényképünk (csínos a csaj). Tamás kitakarta az e-mail címét, de cserébe megadta a munkahelyét.  Munkahely weboldalán telefonszám, e-mail cím. Hello Kánaán! Már most több adatunk van, mint amennyire szükségünk lenne, de induljunk el valamerre. Keressünk rá google-val a nickjére, hátha máshova is használta. És már potyognak is a fórum regisztrációi, és a privát e-mail címei. Ha a cégéből indulunk ki, megtalálunk egy csomó egyéb domaint, és még több e-mail címet. Az e-mail cimekkel is lehet keresgélni, és találunk egyéb nickeket. Akkor azokkal is keresünk…

Ennyi elég is lesz ebből, értitek a logikát. Az egész egy ártatlan nickkel kezdődött, és hova vezetett. Ez az adatmennyiség öt perc alatt megtalálható volt, és még nem is szálltunk rá az úriemberre. Gondolj bele, mi töténne, ha valaki jobban beleássa ebbe magát.

Mindez egy rosszul megválasztott nick miatt.

Címkék: web identitás tippek és trükkök anonymous delivers jótudni

A bejegyzés trackback címe:

https://wearelegion.blog.hu/api/trackback/id/tr23467742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása