Anonymous kalandjai

Szerinted ismered Anont?
Szeretnéd megismerni?

We are Anonymous..
We are Legion.
Expect us!

Tippek és trükkök (1)

2008.04.29. 10:07 | Anonymous | 4 komment

Anonymous írta:

 

Többen aggódnak azon, hogy kiderülhet a valós identitásuk, ezért írok pár trükköt. Az első nagyon triviális, mégis meglepően sokan elfelejtik.

Amikor doc, pdf formátumban hozol nyilvánosságra valami dokumentumot, akkor sok szerkesztő elmenti bele a számítógép épp beléptetett felhasználóját*. Ez sokaknak a valós neve. Tessék ezt ellenőrizni, mielőtt nyilvánosságra hozol valamit. Legjobb, ha sima txt formátumú file-okat használsz, vagy ha nagyon mániád a kinézet, akkor ott a html.

A másik módszer kifinomultabb, de láttunk már példát az alkalmazására. Ez a kiszivárogtató felderítésére alkalmas kanári-csapda módszer. (A nevet egy Tom Clancy könyvből kölcsönöztem.) A lényege, hogy minden dokumentumban elrejtenek adatokat, ami minden verzióban egyediek. Ezek követhetővé teszik az egyes dokumentumokat, mert eltárolják, hogy melyiket, kinek küldték ki. A csapda nem feltétlenül feltűnő, ha stegano trükköt is alkalmaznak. Pl:

  • A.    Aladár levele: Köszönjük a kedves támogatásotokat. Az akció során 123.457 Forint gyűlt össze.
  • B.    Bálint levele: Köszönjük a kedves támogatásotokat. Az akció során 123.458 Forint gyűlt össze.

(Primitív példa, de csak az elvet akarom bemutatni)

Ha nem ismersz, legalább két vízjelezett dokumentumot, észre se veszed. Ezt már túlzott óvatosságnak gondolhatod, de a bombagyár például már kétszer is sikerrel alkalmazta a módszert, és sikerrel lebuktatták vele a téglát.

Majd írok még tippeket. Triviálisakat, trükkösöket egyaránt. Az anonimitásod rajtad is múlik.

 

*: Nem vagyok benne biztos, hogy minden szövegszerkesztő ilyen. Kommentben küldhettek olyat, ami nem ment személyes adatokat.

Címkék: internet privacy identitás tippek és trükkök anonymous chanology

A bejegyzés trackback címe:

https://wearelegion.blog.hu/api/trackback/id/tr86446576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén Fasz 2008.04.29. 23:39:34

Üdv, szeretném megosztani pár gondolatomat a bloggal kapcsolatban.

2003-ban kezdtem el látogatni a /b/-t, mikor véglegesen bannoltak a Something Awful fórumról. Egy jó hely volt a korábbi goonoknak, és bárki másnak, akik hülye moderátori megkötések nélkül szerették volna kiélni humoros hajlamaikat.

Még a legnagyobb jóindulattal is azt lehet mondani, hogy a board legfeljebb a habbo raid-ek idejéig volt bármilyen szinten is élvezhető. Az eredeti usebase ilyenkorra már alig volt nyomokban fellelhető. Ment, ki merre látott, legtöbben a /v/-be, néhányan másik boardra. A /b/ ekkora már egy napról-napra tovább pusztuló, megfogalmazhatatlan szörnyűség volt.

Első és legfontosabb: a /b/ nem egy közösség, egy entitás. Ezt szerintem senkinek se kell komolyabban ecsetelnem, az anonim imageboard ötlete japánból ered, a célja pedig szimplán az, hogy a beszari japánok netbetyárkodási igényeinek megfeleljen. A /b/ nem azért kezdte el baszogatni a szcientológiát, mert valamiféle keresztes hadjáratként tekintenének rá az Internetért és a társadalomért. A valódi ok ennél sokkal egyértelműbb - valami hülye elkezdte poénból, több százezer másik pedig pattant fel a bandwagon-re. Alapvetően egy szép gondolatnak tartom a szcientológia elleni támadásokat, de ahhoz, hogy bármilyen komoly ütőereje is legyen egy ilyen dolognak, egy valódi közösség kellene. Ez pedig csak a /b/, akik mindezt a "lulz"-ért teszik, valódi figyelem híján. Az egyetlen dolog, amit a valóságban elért ez az egész mozgalom, hogy teljesen megölt egy már egyébként is haldokló közösséget.

Csak annyira szerettem volna kilyukadni, ha komolyan kezdeni akarsz valamit az anonim követőkkel, találj ki egyedi célokat, egyedi tartalmat, és vigyétek véghez azokat. Ne a /b/ tavalyi baromságait káráld papagáj módjára, mert értelmetlen.

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.04.30. 10:25:42

Köszönöm, hogy elmondtad.

Egyelőre még az Anont igyekszem bemutatni. Én nem akarok célt adni nekik, mert ezt a Anonnak, önmagának kell megtalálni.

Úgy gondolom, ha írok a dologról egy nyílvánosabb médiában, a dolog leszervezi önmagát.

A magyar szci ellen van értelme mozdulni, mert a kiugrottak már leírtak mindent amit tudnunk kell a baromságaikról, már csak cselekedni kell. Úgy látom, működni fog.

Az, hogy lulzból, vagy morális indokokból, a végcél érdekéből majdhogynem lényegtelen. Szerintem itthon a morális indítatás fog győzni.

Anonymous-B 2008.05.01. 14:35:35

Téged mennyire lehet komolyan venni?
Írtam neked emailt a témában, de még csak annyit se válaszoltál vissza, hogy "bu". Ha már felvetted az Anonymous nevet, akkor viseld a hozzá tartozó kötelezettségeket is.

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.05.01. 17:51:38

"anonymous pont hungary kukac gmail pont com"?

Ide irtal?

Ez nem az en emailom. Enyemre, a nevemre kattintva lehet uzenetet kuldeni. Anonymous nem egy egyen neve. Te is nyugodtan felveheted.
süti beállítások módosítása